A magyar rendőrség egyenruházata, felszerelése és fegyverzete I. (1861—1896) - Androvicz, Gábor (Magyar Rendészet, 2016)
A tanulmány a magyar rendőrség 1861 és 1945 között rendszeresített egyenruháit, felszerelését és fegyverzetét mutatja be. A témáról — néhány résztanulmánytól eltekintve — ez idáig nem készült átfogó rendészettörténeti munka. Az ezzel kapcsolatos források között nem csupán a korabeli, részletes és taxatív egyenruha-szabályzatok, hanem a rendelkezésre álló rendőrségtörténeti monográfiák és a rendőri szaksajtó idevonatkozó anyagai is szerepelnek.