Az ősrobbanástól a modern kriminalisztikáig. A kriminalisztika alaptudományi és történeti vázlata - Fenyvesi, Csaba (Magyar Rendészet, 2016)
A tanulmány bemutatja a kriminalisztika mint alkalmazott ténytudomány alapjait, főbb módszertanait adó természettudományi ágakat, így a fizikát, kémiát, biológiát, matematikát. Ezt követően elemzi a (globális) kriminalisztika fejlődéstörténetének főbb állomásait az ókortól egészen a 19. század végéig, vagyis a modern kriminalisztika hajnaláig.