Lelkiismereti és vallásszabadság a rendészeti jogalkalmazásban - Tihanyi, Miklós (Magyar Rendészet, 2016)
A tanulmány alkotmányjogi megközelítést alkalmazva vizsgálja a rendvédelmi szervek állományának vallásszabadságát, egyfelől mint a világnézetileg semleges állam nevében eljáró hivatali személyekét, másfelől pedig mint a rendőrség „munkavállalójáét”. Megállapítja, hogy a világnézetileg semleges állam képviselőjétől világnézetileg semleges jogalkalmazás várható el. A rendőrség mint munkáltató nem teljesíti az alkotmányossági mércék által támasztott követelményeket. Röviden összeveti a rendvédelmi szervek állományát az egyházügyi törvényben ugyanolyan módon szabályozott katonák vallási lehetőségeivel: a katonák lényegesen kedvezőbb helyzetben vannak, az eltérésnek alkotmányos indoka nincs. Végül rövid képet nyújt néhány európai rendőrség vallási gyakorlatáról.