A kapcsolati erőszak sui generis tényállásának szerepe a családon belüli erőszak megfékezésében - Kanyuk, Petra Ágnes (Magyar Rendészet, 2016)
A kapcsolati erőszak tényállása már önmagában, megalkotásától kezdve számos kérdést vet fel, mindezzel fejtörést okozva a jelen, valamint a jövő jogalkalmazói számára egyaránt. A vizsgált tényállás a családon belüli erőszak viszonylatában még kevésbé minősülhet hatékony eszköznek. Még ha el is fogadjuk ugyanis, hogy a jogalkotó a jelenség megfékezése céljából a büntetőjog eszközéhez folyamodik, rendkívül visszás az, hogy ezt egy önmagában is problematikus, a jelenség karakterétől távol álló tényállás megalkotásával teszi, ezzel pedig tovább kuszálja az egyébként is összetett kérdéskört.