Személyvédelem a (magán)biztonság rendszerében - Nagy, Tamás (Magyar Rendészet, 2017)
Tanulmányomban viszonylag átfogó, de a teljesség igénye nélküli összefoglalást szeretnék nyújtani a személyvédelem és a személyvédelmi tevékenység jellemzőit illetően. Ezen belül a biztonság általános igényéből kiindulva bemutatom a terület fontosabb kapcsolódási pontjait, elsődlegesen a rendészet és a magánbiztonság vonatkozásában. Az alapvető kapcsolatok tisztázása mellett röviden felvázolom, milyen jellemzőkkel rendelkeznek a személyvédelem magánjogi-közjogi pillérei, illetve mindezeken túl milyen más szempontok szerint csoportosíthatóak a személyvédelem egyes formái.