A rendvédelmi szervek szervezeti kultúrájának vizsgálata a szervezeti hierarchia és a szolgálatban eltöltött idő aspektusából - Pirger, Tamás (Magyar Rendészet, 2017)
A szerző a tanulmány elején – mintegy bevezető jelleggel – ismerteti a rendvédelmi szervek azon jellemzőinek egy szeletét, amelyek jó eséllyel hatást gyakorolnak a hatóságok szervezeti kultúrájára is. Ezután a vizsgálat során alkalmazott módszereket írja le, majd bemutatja a kutatás eredményeit és az abból levont következtetéseket. A kutatás központi kérdése, hogy milyen értékekben van különbség a hivatásos állományú rendvédelmi dolgozók szervezeti kultúráról alkotott véleménye között, amennyiben a szervezeti hierarchiát és a szolgálatban eltöltött időt vesszük alapul.