A közlekedésibaleset-megelőzés rendszerének információs folyamatai - Mészáros, Gábor (Magyar Rendészet, 2017)
A közúti közlekedés biztonsága az Európai Unióban és Magyarországon is kiemelten fontos kérdés. A baleset-megelőzési programok azt a célt szolgálják, hogy a közutakon egyre kevesebb ember haljon meg közlekedési balesetben. A programok hatékonyságának vizsgálatához elengedhetetlen a balesetekkel kapcsolatos adatbázisok, illetve egy információs hálózat létrehozása, az adatok elemzése, értelmezése. A dolgozat célja a közlekedésibaleset- megelőzés rendszerének információs folyamatainak áttekintése, a rendszer hibáinak elemzése a katonai információs védelem elveinek felhasználásával.