Vallásszabadság a menekültjogban - Tihanyi, Miklós (Magyar Rendészet, 2017)
A migráció kérdése az elmúlt időszakban a rendészettudományos érdeklődés előterébe került. E tanulmány szerzője a migrációban érintett személyek lelkiismereti és vallásszabadságát helyezi figyelmének fókuszába. A jogi szempontú vizsgálat két fő kérdés körül zajlik. Egyfelől a lelkiismereti és vallási meggyőződés mint az üldöztetés egyik lehetséges alapja, másfelől a menedékjog hatálya alatt állók vallásgyakorlásának jogi lehetőségei. Szerző nemzetközi jogi dokumentumok sztenderdjei szerint vizsgálja, hogy mely cselekmények minősülnek vallási üldözésnek. Szerző másfelől azt igyekszik feltárni, hogy a hazai állampolgárok és a migráns személyek az alkotmányos deklarációnak megfelelően valóban azonos jogi lehetőségekkel rendelkeznek-e.