A kulturális javak védelmének rendészeti eszközrendszere Magyarországon - Lukács, Dalma (Magyar Rendészet, 2018)
A kulturális javak illegális kereskedelme elleni fellépésben a Nemzeti Nyomozóiroda Műkincsvédelmi alosztálya, valamint a határon állomásozó vámés pénzügyőrök említése releváns. A tanulmány szervezetekről szóló részeinek megírásához az interjúk és a megfigyelés technikája szolgált alapul. A szervezetek bemutatása mellett fontos lenne, hogy mind a civil lakosság, mind a rendőrség átessen egy érzékenyítésen, amely a kulturális javak védelmét szolgálja. Ennek érdekében mind oktatási, mint technológiai szinten fejlődnie kell a szervezeteknek.