A nemzetközi együttműködés jelentősége az NKE International Staff Week tapasztalatainak tükrében - Balassa, Bence (Magyar Rendészet, 2017)
Jelen munka eredetileg olyan módszertani összefoglalóként látott napvilágot, amelynek segítségével levonhatóvá válnak egy konkrét nemzetközi program tanulságai, tapasztalatai. A későbbiek folyamán vált világossá, hogy a nemzetközi együttműködés jelentőségének szélesebb körű prezentációja indokolt és kívánatos a módszertani tapasztalatok bemutatásának kiegészítésére, alátámasztására. Ez a dolgozat tehát kettős célt tűz ki maga elé. Egyrészt vázlatos áttekintést kíván adni a nemzetközi együttműködés szinergikus hatásairól és fejlődéséről, másrészt konkrét feladatokra lebontva elemzi egy nemzetközi kurzus szervezésének gyakorlati tapasztalatait.