A bizonyítási kísérlet egy empirikus kutatás tükrében - Budaházi, Árpád (Magyar Rendészet, 2017)
A bizonyítási kísérletet ritkán alkalmazzák, ennek ellenére helye és szerepe van a büntetőeljárásban. A tanulmány alapját a 320 nyomozó és vizsgáló körében végzett kérdőív alapú empirikus kutatás képezi, amely arra keresi a választ, hogy a nyomozó hatósági munkában milyen tapasztalatok vannak az eljárási cselekménnyel kapcsolatban. Szintén kérdéses, hogy mi lehet az oka a ritka alkalmazásnak, illetve milyen nyomozási hibák fordulnak elő a bizonyítási kísérlet foganatosítása során.