Prostitúció mint munkavégzés megítélése. Vélemények a résztvevők szemével - Kovács, István (Magyar Rendészet, 2021)
A tanulmány egy olyan tavalyi évben készült és eredményeit idén összesítő alapkutatás konklúzióit mutatja be, amely a magyarországi prostitúció jogi-, és társadalmi helyzetét az abban résztvevő személyek megélt valóságán keresztül szemlélteti. Végre teljes képet kaphatunk a tekintetben, hogy a prostitúcióval foglalkozó személyek mindennapjaikat hogyan élik, a jelenlegi szabályozás életükre, és munkakörnyezetükre milyen hatást gyakorol, munkájuk során milyen visszaélésekkel kell szembesülniük. A tanulmány középpontjában a prostitúció, mint munkavégzés áll. Mindezt kvantitatív módszerekkel végzett kutatás keretében vizsgálom.