Nemzetközi bűnügyi együttműködés a regionális integráció fejlődése során - Szabó, Barna (Magyar Rendészet, 2018)
Napjainkban felgyorsuló globalizációs folyamatoknak lehetünk a szemtanúi, amelynek számos pozitív és negatív hatása van. A negatív hatások egyikeként a nemzetközi bűnelkövetés számának a növekedését szokták megemlíteni. Ennek okát abban kell keresni, hogy a termelési tényezők – elsősorban a munkaerő – országok közötti áramlásának a liberalizálása szükségszerűen biztosít lehetőséget a nemzetközi bűnelkövetők számára, amely jelenség felveti a nemzetközi bűnügyi együttműködés iránti igényt. Tanulmányom célja a nemzetközi bűnügyi együttműködés vizsgálata a regionális integráció fejlődése során az Európai Unió és egy konkrét magyar jogeset tükrében.