Kowloon: egy bűnszervezetekkel átszőtt önigazgatási közösség - Petz, Dávid (Magyar Rendészet, 2018)
Létezett egy városnegyed Hongkongban, amely évtizedekig viselte a „Föld legsűrűbben lakott része” jelzőt. A csak Kowloon Walled City néven ismert terület nem mindennapi jogi és földrajzi helyzetéből adódóan egy főhatalomtól mentes, jogi normákkal és közigazgatással nem rendelkező városrésszé vált, s a kevesebb mint háromhektárnyi föld több tízezer ember otthona volt. Hogyan működött egy ilyen közösség, és milyen szerepet játszott ebben a szervezett bűnözés? A szerző történelmi, szociológiai és kriminológiai szempontból próbálja megválaszolni a felmerült kérdéseket, miközben igyekszik bemutatni a hétköznapi élet jellemzőit is.