Büntető eljárásjogi elemek a fogvatartottak fegyelmi felelősségre vonásában - Forgács, Judit (Magyar Rendészet, 2018)
A fogva tartás során elkövetett fegyelmi vétségnek minősülő cselekmények esetében, alapvetően arra törekszünk, hogy hatékonyan, emberségesen és magas szakmai normákkal biztosítsuk a szükséges kontroll és szankciók érvényesülését. A fogvatartottak fegyelmi eljárása cél- és feladatrendszerének tekintetében, az eljárás strukturális felépítésében szoros rokonságot mutat a büntetőeljárással. Tanulmányomban a fenti állítást igyekeztem bizonyítani a fegyelmi eljárás minél részletgazdagabb bemutatásán keresztül.