A decemberi rendőrgyilkosság és a rendőrség fegyverhasználati jogának szabályozása (1931—1932). A meggyilkolt Sinkó József törzsőrmester emlékére - Balogh, Atilla (Magyar Rendészet, 2018)
E tanulmányban a rendőrség fegyverhasználati jogával kapcsolatos törvényhozási folyamatot (1931—1932) elemzi a szerző, ezen belül kiemelten foglalkozik Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter ebben betöltött szerepével is. Az új szabályozásnak voltak hibái, de találhatunk benne pozitívumokat is.