A modern kriminalisztika egyes jogi és etikai kérdései - Petrétei, Dávid (Magyar Rendészet, 2018)
A tanulmány a modern genetikai vizsgálatok közül mutatja be a genetikai rokonkeresés, az etnikai hovatartozás megbecslése, a fenotipizálás, az életkorbecslés és a halál idejének megállapítására vonatkozó módszereket, ismertetve azok jogi hátterét, korlátait illetve az etikai aggályokat. Az igazságügyi szakértők szerepének folyamatos növekedése mellett sem lehet mindig minden kérdésben a szakértőkre támaszkodni. A kriminalisztika digitális korszakát érintve bemutatja, hogy mennyire fontos a naprakész jogalkalmazói attitűd, amikor a kriptovalutákról, a virtuális tárgyak ellopásáról vagy a cyberbullyingról van szó.