Büntetés-végrehajtási jogi kodifikáció a rendszerváltás után, avagy negyedszázados az 1993. évi börtönügyi novella - Pallo, József (Magyar Rendészet, 2018)
Negyed évszázada lépett hatályba az 1993. évi börtönügyi novella. Kiemelkedő jelentőségű jogszabályról van szó, amely a magyar börtönügyet igyekezett felzárkóztatni az európai normák közé. A szerző a korabeli társadalmi és jogi viszonyokat megvizsgálva mutatja be a kodifikáció főbb eseményeit, a jogszabály fontosabb rendelkezéseit és elemzi hosszabb távú hatásait is. Megállapítja, hogy a korszerű börtönfilozófia felemás hatást tudott csak elérni a magyar jogfejlődésben.