A hazugságok típusai - Kis, György; Takács, Szabolcs (Magyar Rendészet, 2018)
Tanulmányunkban annak a kutatómunkának az eredményiről számolunk be, amelyet 2014-ben kezdtünk – és jelenleg is folyamatban van. Az ANIMA Polygraph Pszichológiai Tanácsadó Kft., a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Rendészettudományi Társaság közös kutatóműhelyében, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak bevonásával folyó kutatás keretében az LVA (Layered Voice Analysis) hangelemző technológia felhasználásával olyan kísérletsorozatot végeztünk, amelyben különböző hazugságtípusokat tudtunk sikerrel jellemezni. A kutatás eddigi eredményeit egy, a Psychologia Hungarica Caroliensis folyóirat tematikus számában tettük közzé.