Nagyító alatt a kutatói rendőrkávéház: – a Police Café módszer rendészettudományi kutatásokban való alkalmazhatóságának vizsgálata - Gál, Erika (Magyar Rendészet, 2025)
A tanulmány a rendőrség gyakorlatában egyre népszerűbb Police Café azon tulajdonságait helyezi nagyító alá, amelyek a tudományos életben és kutatói közösségben is elfogadottá, a rendészettudományi kutatások terén pedig alkalmazhatóvá teszik azt mint kutatási módszert. A vizsgálat minden bizonnyal nóvum, hiszen bővíti a társadalomtudományi kutatásokban ugyan jól ismert, bár kevés számú kvalitatív kutatási módszerek körét. A vizsgálat a Police Café empirikus kutatásban való alkalmazásával és a kutatásban részt vevők kérdőíves felmérésével hozta felszínre az eredményeket. A feltárt eredmények a rendészettudományi kutatásokban, a rendészeti felsőoktatásban, valamint a rendészeti gyakorlatban egyaránt hasznosulhatnak. A kutatás által a tudományos közösség olyan módszer birtokába juthat, amely nagymértékben alkalmazkodik a rendészettudományi kutatások tárgyához, a rendőrség pedig szervezetfejlesztési programjában szintén hasznosíthatja az eredményeket, amelyek végső soron a társadalmi hasznosulást is megalapozzák.