A szervezeti tevékenység megújításának jó gyakorlata, a szervezeti változások megvalósításának folyamata - Kovács, Gábor (Magyar Rendészet, 2025)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara felelős a magyar rendvédelmi tisztek felkészítéséért. Ez a feladatkör elkötelezett munkatársi és vezetői hozzáállást igényel. Az egyetemi hallgatók korszerű és naprakész tudással való felkészítése azt teszi szükségessé, hogy a jövő rendvédelmi szakembereit a legrátermettebb, legfelkészültebb oktatók képezzék, tanítsák és neveljék. Abban a szervezetben, amelyben nem követhető nyomon a folyamatos fejlődés, egy idő után a hanyatlás jelei mutatkozhatnak, majd az oktatás minősége is veszíthet értékéből. Jelen tanulmány az alapvető változásmenedzsmenttel kapcsolatos elméleti kérdéseket mutatja be, majd megtörténik az elmélet adaptációja a Rendészettudományi Kar tevékenységének vonatkozásában.