A magyar büntetés-végrehajtási szervezet digitális kultúrájának kiberérzékenysége - Bottyán, Sándor (Magyar Rendészet, 2024)
Az elmúlt időszakban a magyar büntetés-végrehajtási szervezetben lezajló digitális transzformáció során számos informatikai innovációt valósítottak meg. A szervezet működése egyre nagyobb mértékben kapcsolódik a digitális térhez, így fontossá vált a legújabb informatikai fejlesztések kiberbiztonsági szempontú vizsgálata. A tanulmány hiánypótló jelleggel, tudományos megközelítést alkalmazva vizsgálja a magyar büntetés-végrehajtási szervezet munkavállalóinak a kiberbiztonságról és a büntetés-végrehajtási kiberbiztonságról alkotott véleményét. Továbbá feltárja a börtönbeli feladatellátás és az elektronikus információs rendszerek között fellépő dependencia mértékét. Mindemellett a vizsgálat olyan nem várt tényezőket tár fel, amelyek egyaránt befolyásolhatják a magyar büntetés-végrehajtás kiberbiztonságának jelenét és jövőjét.