Plural policing: a Magyarországon és külföldön működő, biztonság megteremtéséért felelős szervek összehasonlítása - Schmidt, Laura (Magyar Rendészet, 2021)
A cikk célja bemutatni, hogy kik felelősek Magyarországon, illetve külföldön a rendőrség mellett biztonságunk megteremtéséért. A Magyarországon működő rendőrséget, az önkormányzati rendészetet, az egyes rendészeti feladatokat ellátókat, a társadalmi önkéntes bűnmegelőzési egyesületeket, valamint a magánbiztonsági szervezeteket hasonlítom össze az Egyesült Királyságban lévő szervekkel, de bemutatom a dél-afrikai köztársaságbeli, illetve a holland szerveket is. A kiválasztott országokban a néhány eltérés mellett látható, hogy hasonlóságok mutatkoznak például az önkormányzati rendészet és a társadalmi önkéntes bűnmegelőzési egyesületek feladatai között is. A plural policing rendszerének egyre nagyobb szerepe van külföldön és hazánkban is a biztonság fenntartásában és a bűncselekmények megelőzésében, így fontos, hogy minél több információnk legyen ennek a rendszernek a felépítéséről, működéséről.