A technológiai innováció szerepe a modern biztonság megteremtésében: A Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium rövid működésének margójára - Christián, László; Erdős, Ákos (Magyar Rendészet, 2023)
A biztonság a társadalom produktív működésének és az egyén létezésének legalapvetőbb szükséglete. Napjainkban a közösség biztonsága azonban nem szavatolható kizárólag állami beavatkozások útján. A biztonság megteremtéséhez az állami, önkormányzati, piaci szereplők, valamint a polgári önvédelmi szerveződések együttműködésére van szükség. Az elmúlt évtizedekben a biztonsági szolgáltatás szereplőivel szemben markáns társadalmi elvárások fogalmazódtak meg (adaptivitás, hatékonyság, gyorsaság, egyszerűség, kooperativitás, modernizáció), de ezzel együtt újszerű szakmai kihívásokkal is kénytelenek voltak szembesülni. A tanulmány ezen elvárások és kihívások rendszerét vizsgálja, amelyek nyomán 2020-ban egy kivételes laborprojekt indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium elnevezéssel. Szomorú apropó, hogy külső körülmények miatt a rendkívül értékes munkát az elkötelezett szakmai team két év után kénytelen befejezni, félbehagyni.