Rory Miller: Konfliktus és erőszak: A harcművészetek haszna és hatásossága valódi konfliktusokban - Mátés, Gábor (Magyar Rendészet, 2022)
Rory Miller tapasztalt harcművész és amerikai veterán nevelőtiszt nyugalmazott őrmesteri rendfokozatban. 1981 óta tanulmányozza a harcművészeteket, több száz könyvet elolvasott a témában. Könyveiben hangsúlyozza annak megértését, hogy a valódi önvédelmet és erőszakot a filmekből és a harcművészetekből származó mítoszok övezik, ami miatt az önvédelmet gyakran félreértik és hibásan tanítják. Könyvében megosztja ismereteit és tapasztalatait a börtönbeli verekedésekről, a taktikai műveletekről, rajtaütésekről, megmutatja a valódi erőszak arcát és összetettségét. Segít a harcművészeti és küzdősport képzési módszereket hozzáigazítani a valóságos küzdelem szabályaihoz.