Új, innovatív módszer megalapozása az elemző-értékelő munkában: A dinamikus mátrix alapú módszer - Bács, Zoltán György (Magyar Rendészet, 2022)
A politikai és biztonsági érdekrendszerek által meghatározott stratégiai vagy taktikai célok, a taktikai vagy operatív döntések, a rájuk ható tényezők közötti összefüggések észlelése, hatásaik feltérképezése és a következtetések beépítése a döntésekbe a globális multipolaritás körülményei között minden nemzetbiztonsági struktúra egyik alapfeladata.