Még a Hegyen – régi helyszínen új identitás építése - Ruzsonyi, Péter (Magyar Rendészet, 2021)
A szerző a tanulmányban részletesen kifejti az infrastrukturális nehézségeket, a jelentősen leromlott fizikai környezet okozta kihívásokat, a megváltozó elvárásokat, a megemelt követelmények rendszerét, a szervezeti útkeresés, megújulás folyamatát, a Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézet létrehozását, oktatásszervezés, oktatás, profiltisztítás folyamatát, a képzési portfólió átalakítását, a társkarok közötti átoktatás rendszerének megalapozását, új szakirányok létrehozását, az évenkénti közös közszolgálati gyakorlatok bevezetését. Fontos mérföldkő volt a Rendészettudományi Doktori Iskola létrehozásának előkészítése, majd akkreditációjának megindítása, a külföldi kapcsolatrendszer erősödése.