Büntetés-végrehajtási algoritmusok: Tallózás a büntető igazságszolgáltatásban alkalmazott technikai nóvumok és fejlett technológiai megoldások tárházából a büntetés-végrehajtás vonatkozásában - Czenczer, Orsolya; Bottyán, Sándor (Magyar Rendészet, 2021)
A fejlett technológiák és a mesterséges intelligencia alkalmazása új horizontokat nyit meg a büntető igazságszolgáltatás területén is. Folyamatos fejlesztések zajlanak, de ezeknek a fejlesztéseknek a jogi szabályozása újabb és újabb kérdésekbe ütközik. A professzionalista MI-alkalmazásokkal szembeni kritikák egyidősek bevezetésükkel. S bár a kifogások nagy része nem kifejezetten az igazságügyben alkalmazott MI-megoldásokra, hanem általában az algoritmusok prediktív funkcióira irányul, mégis egyre többször merül fel a kérdés, hogy mennyire megbízható a gép az emberrel szemben?