A közösségi média hatása a kiberbűncselekmények elkövetésére - Gyaraki, Réka (Magyar Rendészet, 2021)
A közösségi média hatása a bűncselekmények számának elkövetését kedvezőtlenül befolyásolja. Azok a platformok, így az online térben a szórakozásra, ismerkedésre, társkeresésre létrehozott alkalmazások igazi melegágyai azoknak a bűncselekményeknek, amelyeket az online térben, az offline térben vagy ezeket ötvözve követnek el. A tanulmányban azokat a kiberbűncselekményeket mutatom be, így a csalásokat és az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásokat a felhasználói viselkedések kockázataival összefüggésben, amelyek elkövetéséhez nagymértékben hozzájárulnak a népszerű alkalmazások. A tanulmányban azokat a kiberbűncselekményeket mutatom be- így a csalásokat és az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásokat - a felhasználói viselkedések kockázataival összefüggésben, amelyek elkövetéséhez nagymértékben hozzájárulnak a népszerű alkalmazások.