A jó oktatási gyakorlatok a Rendészeti Vezetéstudományi Tanszéken - Kovács, Gábor (Magyar Rendészet, 2021)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán a hallgatók felkészítése összetett módon valósul meg, hiszen a végzettek speciális feladatok ellátására készülnek – a nagy többségük hivatásos tiszt lesz. Az oktatói eredményesség folyamatos biztosítása szempontjából meghatározóvá válik a hatékony oktatási módszerek alkalmazása. Az egyetemen az utóbbi évtized a változások jegyében telt el, de a szakmai célok változatlanok maradtak: a Rendészettudományi Kar fő feladata a tisztjelöltek felkészítése, a kiképzés, a képzés, az oktatás és a nevelés.