Az alsó-szászországi rendőrtisztképzés - Fórizs, Sándor (Magyar Rendészet, 2014)
A most megjelent cikk egy hosszabb publikációs sorozat része, amely az Európai Unióban futó rendőri BA-képzéseket, és az azokat folytató tanintézeteket mutatja be. Németországban a rendőrség tartományi ügy, a tartományok többsége saját főiskolát működtet a rendőrtisztek számára. Alsó-Szászország Nienburgban található intézménye, a Rendőrakadémia akkreditált felsőoktatási intézmény, amely különleges helyzetben van. A tartományi rendőrségnél megszüntették a tiszthelyettesi állományt, így minden rendőr főiskolai felkészítésben részesül, és ez a tananyag tartalmát, az oktatás módszereit lényegesen befolyásolja. A publikáció bemutatja a rendőrség és az iskola helyzetét, ismerteti a képzés egyik legfontosabb dokumentumát, a „modulkézikönyvet”. Az olvasó információkat nyerhet a moduláris rendszerű, főiskolai szintű rendészeti képzés egy változatáról, a felkészítés struktúrájáról, a szakmai gyakorlatok tervezéséről és más, az oktatást érintő kérdésekről.