A hajléktalankérdés rendészeti aspektusai - Kiss, Róbert (Magyar Rendészet, 2014)
Tanulmányomban a hajléktalan életmódot folytató személyekkel szembeni intézkedési lehetőségekkel összefüggő kérdésekre keresem a választ. A téma feldolgozása során a megelőző kodifikációs törekvéseken keresztül eljutunk az Alkotmánybíróság döntéséig, valamint az Alaptörvény negyedik módosításáig és az új jogszabályi környezetbe beillesztett szabálysértési tényállások deklarálásáig. Az egyes kérdéscsoportok elemzését követően megfontolásra érdemes megoldási javaslatok is olvashatók a gyakorlati szakember szemszögéből.