Új szemléletmód a politikai demonstrációk biztosításában - Less, Ferenc (Magyar Rendészet, 2014)
Európa számos országában felismerték az erő alkalmazásán és a kényszerítésen alapuló tömegkezelési stratégia és taktika tarthatatlanságát. Az európai rendőrségeknek, mint a gyülekezési és szabad véleménynyilvánítási jog védelmezőinek, a közelmúltban új eljárások után kellett nézniük, és teljesen új koncepciók mentén megszervezniük tömegkezelési gyakorlatukat. Európában, a társadalomtudomány eredményeivel megtámogatva, egyre inkább teret nyernek azon rendőrségi stratégiák és taktikák, amelyek a kommunikációra, a párbeszédre, valamint a facilitációra alapoznak. Tanulmányomban ezeket az új tömegkezelési elveket kívánom bemutatni.