A rendőrség bűnügyi hírszerző tevékenységének kezdetei - Nyeste, Péter (Magyar Rendészet, 2014)
Írásomban az államilag szervezett rendőrség, illetve a rendőri hatóságok és közegek bűnügyi felderítő, hírszerző tevékenységének kezdeti lehetőségeit kívánom körbejárni. Ennek keretében részletesen megvizsgálom továbbá a bűnügyi szolgálati ág nyomozati tevékenységét, annak feladatait, kapcsolódását a büntetőeljáráshoz, amely egy egységes folyamat előkészítő részelemeként értelmezhető.