A night-clubok és konzumhelyek bűnügyi célú ellenőrzésének alapjai - Győri, László (Magyar Rendészet, 2015)
A tanulmány az éjszakai szórakozóhelyek turisztikailag legveszélyeztetettebb fajtáit, a konzumhelyeket és az éjszakai bárokat veszi górcső alá, s az ezen helyek bűnügyi célú ellenőrzésével kapcsolatos alapvető ismereteket igyekszik összefoglalni. A night-clubok és konzumhelyek bűnügyi célú ellenőrzésének szükségességét megalapozó igényről, a konzumhely night-clubtól való elhatárolásáról, az ún. konzumálásos túlszámlázás lényegéről és az elkövetés körülményeinek sémájáról egyaránt olvashat a tisztelt olvasó. Meghatározom továbbá a night-clubok és konzumhelyek bűnügyi célú ellenőrzésének alapelveit, majd kifejtem azok tartalmát.