Az eszmék harcának tükröződése a Belügyi Szemlében a rendszerváltásig - Deák, József (Magyar Rendészet, 2015)
Mint napjainkban sajnos tapasztalhatjuk, a hidegháború a két világrendszer megszűnésével, a rendszerváltásokkal, az európai uniós és NATO-csatlakozásokkal sem fejeződött be véglegesen. Sőt, az ukrajnai válság következtében újraéledt a II. világháborút követően Európát és a világot keleti és nyugati részre osztó, klasszikus hidegháború ideológiai-eszmei küzdelme is. A Belügyi Szemlében megjelent, ilyen tartalmú írások alapján mi jellemezte ezt a pszichológiai propagandaháborút régen, s milyen eszközökkel, módszerekkel folytatták? Leszűrhetők-e a mai kornak szóló tanulságok mindezekből?