Szexuális erőszakkal, kapcsolati erőszakkal és prostitúcióval kapcsolatos hírek a magyar rendőrség honlapján. Észrevételek és javaslatok médiaetikai szemszögből - Balogh, Lídia; Füstös, Mónika (Magyar Rendészet, 2015)
A magyar rendőrség hivatalos honlapja – vagyis a Police.hu – forrásként szolgál a média számára, ennélfogva az itt közölt bűnügyi hírek meghatározóak a bűncselekményekkel kapcsolatos társadalmi tudatosság alakításában. A tanulmány három téma – szexuális erőszak, kapcsolati erőszak, prostitúció – vonatkozásában vizsgálja, hogy a körültekintő és neutrális közlés elvének tekintetében a Police.hu gyakorlata mennyiben felel meg azoknak a magas szakmai, illetve etikai követelményeknek, amelyek a rendőrség hírközlő tevékenységével szemben támaszthatók.