A rendészeti munka mentálhigiénés kérdései - Kováts, Daniella (Magyar Rendészet, 2015)
A lelki egészségvédelem és a rendészet — mint munkaterület — több kérdésben kapcsolódik egymáshoz. E kutatások egyik legfontosabb vetülete a rendészeti területeken dolgozók pszichoszociális állapotfelmérése. A munkahelyi stresszorok, a stressz és a kiégés állapotának megjelenése közötti összefüggéseket számos vizsgálat igazolja. Összefoglaló cikkemben tanulmányozom a lelki egészségvédelmet meghatározó faktorokat, specifikusan a rendészeti területekkel összefüggésben, melyeknek fontos szerepe lehet az egészségügyi szolgálatok prevenciós, terápiás és rehabilitációs munkájának stratégiai szervezésében, valamint orientálják a főbb kutatási irányvonalak meghatározását.