Paradigmaváltás a biztonságtechnikában — miért alkalmazzunk biometrikus rendszert? - Földesi, Krisztina (Magyar Rendészet, 2015)
A bűnözési statisztikák és a társadalmi változások egyénekre gyakorolt hatása egyértelművé tette a társadalom minden rétege számára, hogy a klasszikus bűnüldözési technikák, erők, eszközök már nem elégségesek a kielégítő magán- és közbiztonság megteremtéséhez. Innovációra tehát mind a rendőri, mind a civil társadalom biztonságteremtő tevékenységében szükség van. A tapasztalati és kutatási eredmények igazolják, hogy ebben a biometrikus azonosítási eljárások jelenthetik az egyik nagyon hatékony megoldást.