A közbiztonság kérdéskörének megjelenése a helyi önkormányzatok képviselő-testületi bizottságaiban - Mátyás, Szabolcs; Kozma, Gábor; Czimre, Klára (Magyar Rendészet, 2015)
Napjainkban az emberek mindennapi életében egyre fontosabb szerepet játszik a közbiztonság helyzete, és ennek javításában – a lokális szint növekvő jelentőségével párhuzamosan – egyre nagyobb feladat hárul a helyi önkormányzatokra. Ennek szellemében a tanulmány célja annak vizsgálata, milyen mértékben van jelen a közbiztonság a helyi önkormányzatok képviselő-testületi bizottságaiban, milyen változások történtek a 2014. évi helyi önkormányzati választások után, illetve mely tényezők befolyásolják a közbiztonság bizottsági struktúrában való megjelenését.