Jó állam — jó rendészet, avagy a rendőrség hatékonyságmérésének koncepciója - Tihanyi, Miklós; Vári, Vince (Magyar Rendészet, 2015)
A hatékony működés és a fenntartható eredmények biztosítása érdekében olyan mérési és értékelési rendszer kialakítása és folyamatos működtetése szükséges, amely meghatározott területekre fókuszálva visszacsatolást ad a rendőrség hatékonyságának tartalmi elemeiről és változásairól. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy intézetei, tanszékei, a tervezett doktori iskola és a kutatóhelyek interdiszciplináris megközelítéssel, objektív, kutatásalapú tudásbázis kialakításával hozzájáruljanak a modern rendőrség feltételrendszerének és működésének megalapozásához. A rendőrség — mint az egyik legnagyobb állami szervezet — hatékonysága szorosan kapcsolódik a jó állam koncepciójához. A rendőrség hatékonyságának kérdéseit rendező jelenlegi magyar szabályozás vagy nem rendelkezik kidolgozott módszertannal, vagy szellemiségében korszerűtlen, alapvetően statisztikai szemléletű. Mindezek figyelembevételével elkerülhetetlen a rendőri hatékonyság tudományos igényű kidolgozása, illetve időszerű a szempontrendszer nemzetközi trendekhez igazodó, korszerű revíziója.