Közigazgatás — rendészeti igazgatás — büntetőjog - Blaskó, Béla (Magyar Rendészet, 2015)
A rendészettudomány önálló — interdiszciplináris jellegű — tudományág. Több évtizedes — esetenként ellentétes érdekektől vezérelt —, a tudományosságra mit sem adó vitáktól kísérve született meg a MAB plénumának döntése. A rendészettudomány művelésére hivatott Rendészettudományi Doktori Iskola megalakulásának honi folyamatában időről időre szükségét látják annak megerősítését, hogy a rendészettudomány — jellegénél fogva — több tudományággal érintkezik, és vonatkozásában kiemelkedő jelentősége van a rendészettel „ölelkező” kriminológiai és (büntető)jogi kutatási területeknek is.