Rendőrség az emberekért - Kemény, Gábor (Magyar Rendészet, 2015)
A tanulmány az Afganisztánban tevékenykedő rendőri misszió közösségi rendőrségi projektjét ismerteti. A több nemzetközi szerv egyedülálló összefogásában megvalósuló projekt megismerése során az olvasó egyben betekintést nyerhet a távol-keleti ország rendőri gépezetébe, valamint a nemzetközi erők stabilizálási törekvéseibe. A tanulmány végén, a tanulságok levonását követően választ kapunk arra a kérdésre is, vajon a hasonló projekteknek van-e létjogosultsága a jövőben.