Bukszár Tibor halála — az utolsó rendőrgyilkosság a szocialista időszakban - Tóth, Eszter Zsófia (Magyar Rendészet, 2015)
1988. november 4-én éjjel Budapesten, a 47-es villamoson rendőrgyilkosság történt. Garázda fiatalokra szólt rá Bukszár Tibor, majd elővette szolgálati fegyverét, s a villamos álmennyezetébe lőtt. Hajdú István a rendőr lövésétől megsérült. A fiatalok Bukszárt lelökték a villamosról, pisztolyát megszerezték, majd egyikük, Solymosi Attila agyonlőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt. Az eset megrendítette az emberek közbiztonságba vetett hitét. Az eljárás négy évig tartott, 1992. január 30-án hirdettek ítéletet. Tanulmányomban peres iratok, korabeli sajtócikkek alapján elemzem a történteket.