Elvárások a rendőri intézkedéssel szemben - Pokrócos, György (Magyar Rendészet, 2015)
A rendőri intézkedések szinte soha nem egyformák, azonban vannak olyan alapvető jellemzők, amelyeknek minden egyes intézkedésnél meg kell valósulniuk. Ezek a tulajdonságok minősítik majd az intézkedést, kialakítva a társadalomban a rendőrökkel kapcsolatos véleményt. Az ilyen objektív és szubjektív elvárások egy katonai, parancsuralmi rendszerben határozottan körülhatároltak, az alapjait adó fogalmakat mégsem határozták meg eddig. Az intézkedéskultúrát befolyásoló szabályok ezért talán aktualizálásra, modernizálásra szorulnak.