A drónhasználati szabályok jelenlegi állapotának globális áttekintése - Rottler, Violetta (Magyar Rendészet, 2016)
E tanulmány rövid áttekintést nyújt a drónhasználat külföldi szabályozásáról. A pilóta nélküli légi járművek használatának kontrollja széles skálát mutat. Egyes országokban még egyáltalán nem jelent meg vonatkozó szabályozás, vagy ha igen, nem átfogó, hiányos. A trend nyilvánvalóan a szigorítás, és fontos a globális szabályozási sztenderdek kialakítása az öt fő területen: biztonsági engedélyek szabályozása, adatvédelem és a magánélet védelme, egyértelmű felelősségi keretszabályok és biztosítás, a biztonság garantálásának ellenőrzése, az új iparág támogatása. Fontos megjegyezni, hogy sok más felhasználás mellett a rendészeti területen alkalmazott drónok száma is egyre inkább növekszik.