A média és a rendőrség iránti bizalom - Vári, Vince (Magyar Rendészet, 2016)
A média mint „negyedik” hatalmi tényező szerepe ma már aligha lehet bárki számára kétséges. Viszont a rendőrség népszerűségét a média érdekeinek oldaláról megközelítve egyre inkább az a meggyőződés támad, hogy a kettő között érdekkülönbség áll fenn. Azonban a rendőrségnek a médiával szemben folytatott küzdelme a lakosság bizalmának elnyeréséért igazából csak látszólagos, valójában a rendőrség ebből a párharcból nem kerülhet ki győztesen. A rendőrség — saját kommunikációs csatornák hiányában — mindig csak a hírek szolgáltatója lehet, nem pedig továbbítója, közvetítője. Ahogy egyre jobban belátja a média hírszelekciós mechanizmusával való szembeszegülés értelmetlenségét és hiábavalóságát, úgy válik egyre inkább passzívvá, védekezővé.