Az An Garda Síochána (az ír rendőrség) képzési és állománykiválasztási rendszere - Mogyoródi, Gergely (Magyar Rendészet, 2016)
Írország rendőrsége magasan elismert országa lakosságának körében. A publikáció célja azt bemutatni, hogy az An Garda Síochána személyi állományát milyen követelmények mellett, hogyan választják ki, illetve milyen a rendőrképzés szerkezete. A képzéssel és a kiválasztással kapcsolatos információk az interneten, nyilvános tájékoztatókon keresztül hozzáférhetőek. A vizsgálat tárgyáról a tájékoztatókból teljes képet tudtam alkotni, amely lehetőséget biztosít az itthon alkalmazottokkal való összehasonlításra és az egyes elemek átültetésének megfontolására.