A konfliktusok földje és a megbékélés színtere: Kalinyingrád - Szűcs, Gáborné (Magyar Rendészet, 2016)
Jelen publikáció témája a Kalinyingrádi terület létrejöttével összefüggő problémák ismertetése. Az orosz exklávé egyedülálló geopolitikai helyzettel rendelkezik, amely lehetőségeket jelent, de egyidejűleg nehézségeket is eredményezhet mind az Orosz Föderáció, mind az Európai Unió számára, mivel potenciális háborús veszélyforrásként is tekinthetnek rá a területtel határos EU-tagállamok. Az írás történelmi, katonapolitikai, gazdasági és közbiztonsági szempontokat tárgyal.