Ügyvédek a perújítási eljárásban (kérdőíves kutatás) - Fejesné Varga, Zita (Magyar Rendészet, 2016)
Kérdőíves kutatást végeztem ügyvédek körében a perújítással mint rendkívüli jogorvoslati eljárásban való részvételükkel kapcsolatosan arról, hogyan látják a szabályozást, a szerepüket. A 23 kérdésből álló kérdőívre beérkezett válaszokat összegeztem. Megállapítható, hogy az ügyvédek kisebb arányban vállalnak szerepet a perújításban, mivel tisztában vannak a taxatív perújítási okokkal. Ugyanakkor éppen az ügyvédek azok, akik a jogerős ítélet „hibáját” meg tudják ítélni, és olyan bizonyítékokat tudnak becsatolni, amelyek valóban nóvumként hatnak az ügyben, így a szerepük a büntetőügy jogerős befejezését követően is meghatározó.